Öppna Byar äger rum online också den här sommaren

Öppna Byar -dagen firas över hela landet den 12 juni som ett online evenemang också i år. Under dagen kan byarna publicera till exempel videon, fotogallerier, historiker, visa upp friluftsleder eller utflyktsmål och sända podcasts. Innehållet är fritt så länge materialet/evenemanget är online.

Teman i år är särskilt utflyttning till landet och lokal turism och dagens hashtags på finska är #AvoimetKylät, #TeeSeKylillä och #MaalleAsumaan.  Förutom byar vill vi också ha kommuner från SILMU-byars verksamhetsområde med och marknadsföra tomter samt bostäder under dagen.

Dagens publiceringskanaler är byarnas och kommunernas egna webbplatser och Facebook sidor. Länkar till digitalt material samlas in i samband med anmälningarna och publiceras på den nationella Öppna Byar evenemangskartan. Att publicera digitalt material kan göras med låg tröskel. Det viktigaste är att lyfta fram de underbara byarna i vårt område, så nu är det ett bra tillfälle att ta i bruk digitala färdigheter.

Finlands Byar rf arrangerar en avgiftsfri Öppna Byar marknadsföringsutbildning 25.3. med början klockan 18.00 via Teams. Anmälningsblanketten finns på avoimetkylat.fi. Samma webbplats har också färdigt marknadsföringsmaterial för dagen.

Byar på SILMU-byars område skall anmäla sig med på Öppna Byar senast den 27.5. med formuläret: https://bit.ly/3cWpfyX

Kommuner och byar som deltar i Öppna Byar med temat ’Flytta till landet’, skall anmäla sig senast 27.5. med formuläret: https://bit.ly/3cG1knd

Tilläggsinformation:

Li-Marie Santala, byarådgivare

040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

SILMU-byar hemsida www.itukylat.fi  och FB https://www.facebook.com/silmukylat

Finlands Byar rf:s hemsidor www.avoimetkylat.fi och www.suomenkylat.fi

 

Facebookrss