Öppna Byar 12.6.2021

Öppna Byar och Byarally deltagare från SILMU-byars område. Besök byarna via Kyläkartta Avoimet Kylät 2020 – Avoimet Kylät verkossa – 12.6.2021 (avoimetkylat.fi)

Länk till bildkavalkad från Huuvari-Särkijärvi>>>

 

 

 

Marknadsför avgiftsfritt din by virtuellt under Öppna Byar -dagen

Öppna Byar -dagen firas över hela landet den 12 juni som ett digitalt evenemang också i år. Under dagen kan byarna publicera till exempel videon, fotogallerier, historiker, visa upp friluftsleder eller utflyktsmål och sända podcasts. Innehållet är fritt så länge materialet/evenemanget är online.

Teman i år är särskilt utflyttning till landet och lokal turism och dagens hashtags på finska är #AvoimetKylät, #TeeSeKylillä och #MaalleAsumaan. Förutom byar vill vi också ha kommuner från SILMU-byars verksamhetsområde med och marknadsföra tomter samt bostäder under dagen.

Dagens publiceringskanaler är byarnas och kommunernas egna webbplatser och Facebook sidor. Länkar till digitalt material samlas in i samband med anmälningarna och publiceras på den nationella Öppna Byar evenemangskartan. Att publicera digitalt material kan göras med låg tröskel. Det viktigaste är att lyfta fram de underbara byarna i vårt område, så nu är det ett bra tillfälle att ta i bruk digitala färdigheter. Goda råd och instruktioner finns på Finlands Byars hemsidor.

Byar och föreningar på SILMU-byars område skall anmäla sig med på Öppna Byar senast den 27.5.

Kommuner och byar som deltar i Öppna Byar med temat ’Flytta till landet’, skall anmäla sig senast 27.5.

Vi tar emot anmälningar också senare! Kontakta oss per telefon eller e-post.

Tilläggsinformation:
Li-Marie Santala, byarådgivare
040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

Finlands Byar rf:s hemsidor www.avoimetkylat.fi och www.suomenkylat.fi