Vi ses i kommunerna under våren

Förra årets Silmu on the Road-turné fick ett positivt gensvar, och Utvecklingsförening Silmu rf genomför den även i år. Syftet med kommun- och byarundan är att informera invånarna i vårt verksamhetsområde om Leader-finansiering, byatjänster och nya utvecklingsprojekt. Både projekt- samt byarådgivaren deltar bland annat i byakvällar och andra evenemang som kommunerna ordnar året runt. De som vill kan också kontakta oss och be turen att stanna i den egna byn.

Den nya finansieringsperioden har startat inom Leader-verksamheten livligt och redan cirka femtio ansökningar har lämnats in. Om du har en utvecklingsidé, kom gärna på plats för att höra om våra finansieringsalternativ. Vi berättar gärna om alla nya stödformer. Porvoonjoen Mitalla -projektet startade sin verksamhet i början av året och med projektet får vi en utvecklingsplan för Borgå å -området. Projektet har valts att finansieras av Nylands NTM-central. Det internationella ”Kartanokulttuuria Kreivin aikaan”-projektet, som fokuserar på att utveckla områdets herrgårdar, startar under våren och vi kommer att berätta mer om det senare.

SILMU-byar betjänar byaktörer på många olika sätt, och särskilt i år uppmuntrar vi byarna att delta i evenemanget Öppna Byar, eftersom evenemanget firar 10-årsjubileum. Vi kommer också att berätta om det nya projektet Mästarbyar som kommer att lanseras under våren.

5.3. Askola. Organisationskväll i Kohtaamo, Askolantie 33, kl. 17.30–19.00

12.3. Lovisa byakvällar, Hommansby. Kl. 18.00–20.00

2.4. Pukkila föreningskväll. Hyvinvointikeskus Onni, Onnintie 3, från kl. 18.00

16.5. Lovisa byakvällar, Forsby. Kl. 18.00–20.00

Mer information om evenemangen finns på kommunernas webbplatser.

 

Mer information om Silmus verksamhet:

Heli Tommiska, projektrådgivare, 040 569 0068, heli.tommiska@silmu.info, https://www.silmu.info/sv/hemsida/

Li-Marie Santala, byarådgivare, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info, https://www.itukylat.fi/sv/

Facebookrss