Nähdään kunnissa kevään aikana

Viime vuoden SILMU on the Road- kiertue sai positiivisen vastaanoton ja Kehittämisyhdistys SILMU ry toteuttaa sen myös tänä vuonna. Kunta- ja kyläkierroksen tarkoitus on kertoa Leader rahoituksesta, kyläpalveluista ja uusista kehittämishankkeista toiminta-alueemme asukkaille. Hanke- sekä kyläneuvoja ovat mukana esimerkiksi kuntien järjestämissä kyläilloissa ja muissa tapahtumissa pitkin vuotta. Halukkaat voivat myös olla yhteydessä ja pyytää kiertuetta pysähtymään omaan kylään.

Uusi rahoituskausi on pyörähtänyt vilkkaasti käyntiin Leader-toiminnassa ja hakemuksia on tullut jo viitisenkymmentä. Jos kehittämisidea kuumottelee mielessäsi, tule paikan päälle kuulemaan rahoitusvaihtoehdoistamme. Kerromme mielellämme uusista tukimuodoista. Porvoonjoen Mitalla -hanke aloitti toimintansa alkuvuodesta ja hankkeen avulla saamme Porvoonjoen alueelle kehittämissuunnitelman. Hanke on valittu rahoitettavaksi Uudenmaan ELY-keskuksesta. Alueen kartanoita kehittävä kansainvälinen ”Kartanokulttuuria Kreivin aikaan” -hanke aloittaa toimintansa kevään aikana ja siitä kerromme myöhemmin lisää.

SILMU-kylät palvelee kylätoimijoita monella eri tavalla ja erityisesti tänä vuonna kannustamme kyliä osallistumaan Avoimet Kylät -tapahtuman koska menossa on 10-vuotis juhlavuosi. Kerromme myös uudesta Mestarikylät -hankkeesta, jota aloitetaan kevään aikana.

5.3. Askolan järjestöilta Kohtaamossa. Askolantie 33, klo 17.30–19.00

12.3. Loviisan kyläillat, Hommansby. Klo 18.00–20.00

2.4. Pukkilan yhdistysilta Hyvinvointikeskus Onnin aulakahviossa. Onnintie 3, alkaen klo 18.00

16.5. Loviisan kyläillat, Koskenkylä. Klo 18.00–20.00

Lisätietoja tapahtumista kuntien verkkosivuilta.

 

Lisätietoja Silmun toiminnasta:

Heli Tommiska, hankeneuvoja, 040 569 0068, heli.tommiska@silmu.info, https://www.silmu.info/

Li-Marie Santala, kyläneuvoja, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info,  https://www.itukylat.fi/

 

 

 

 

Facebookrss