Vad behövs utöver en bra idé? Gör en ansökan som skiljer sig ur mängden!

”Under vårvintern 2022 ordnas informationstillfällen om kommuners bidragsformer och -praxis åt sökande av olika bidrag och i synnerhet aktörer inom konst och den kreativa branschen. Tillfällena ordnas på distans. Serien börjar torsdagen den 17 februari. Då ligger fokus på bidragsansökningar och hur man kan förbättra sin egen ansökan och göra projektidén tydligare. Webbinariet arrangeras på finska kl. 10–11 och på svenska 13–14. Vid de olika informationstillfällena fokuseras speciellt på kommuners bidragsformer och -praxis och kommuners olika upphandlingssätt. I slutet av mars är temat produktifiering av kreativt arbete och tillfället riktar sig till konstnärer och kreativa branschen.”

Vad behövs utöver en bra idé? Gör en ansökan som sticker ut – Porvoo (borga.fi)

 

Kultur i byn

”Utvecklingsuppgiften för kulturverksamheten i Nyland, Kultur i byn, genomförs åren 2021–2022 i samarbete med kommunerna i Nyland och organisationer i regionen. Arbetet inleddes i östra Nyland och börjar även i västra och mellersta Nyland år 2022. Projektet koordineras av Borgå stad.

Syftet med utvecklingsuppgiften är att förstärka och utveckla nätverk och samarbetet för kommunerna och andra kulturaktörer i regionen, sysselsätta professionella inom konst och den kreativa branschen i den egna regionen och göra konst och kultur tillgängligt utanför tätorter, särskilt i byarna, och öka invånarnas deltagande i planering och ordnande av tjänster.”

Kultur i byn – Porvoo (borga.fi)

 

 

Facebookrss