Öppna julbyar

Arrangera ett julevenemang, till exempel en marknad, en julbasar, en sångstund, en glöggbjudning, en konsert eller en tomtestig under tiden 1. –24.12. och anmäl er by med i evenemanget Öppna Julbyar, som är avsett för föreningar som har verksamhet i byar i hela landet.

I samarbete med landskapens byaföreningar förverkligar Finlands Byar konceptet Öppna Julbyar, vilket innebär att SILMU-byarna också är med och skapar en ny tradition.  Syftet är att ge byarna möjligheter till både nationell och lokal synlighet. Byarna som deltar har rätt att använda sig av konceptets logotyp och bilder för sociala medier för att stödja marknadsföringen och utöver detta kommer byarnas tillställningar med på den gemensamma evenemangskartan.

Finlands Byar publicerar en rikstäckande julkalender på sina sociala mediekanaler, där en bys julhälsning publiceras varje dag. När ni anmäler er med kan ni lämna en julhälsning som genom utlottningen kan komma med i adventskalendern. I er julhälsningar kan ni till exempel berätta om jultraditioner i byn.

För varje by som anmäler sig med donerar Suomen Kylät 24 cent till insamlingen Jul i Sinnet.

 

Information och material finns på https://suomenkylat.fi/joulukylat/

Anmäl ditt evenemang till Öppna Julbyar senast 21.11.2022 med blanketten: https://bit.ly/3fYlApm

Information om registrering: marianne.liitela@suomenkylat.fi

Information om marknadsföringsmaterialet: anssi.ketonen@suomenkylat.fi

 

Med varma julhälsningar redan nu, byrådgivare Li-Marie Santala

SILMU-byar, 0401588038 eller li-marie.santala@silmu.info

 

 

Facebookrss