Också byar från Östnyland är med i Öppna Julbyar

Öppna julbyar, som ordnas för andra gången, har samlat 400 anmälda evenemang. Tanken med konceptet Öppna julbyar är att skapa synlighet för byar och byaföreningsevenemang, samtidigt som man lockar besökare till julbyarna och lyfter fram byarnas mångsidiga verksamhet. Evenemang sker alla landskap i Finland.

Från SILMU-byars verksamhetsområde deltar Nickby, Gumbostrand-Västerskog, Kullo, Vessö, Pellinge och Pernå med två evenemang.

 

Det kommer återigen att finnas julmarknader och basarer, julsångsevenemang, tomtestigar och ljusprocessioner. Julbyarna ordnas under hela november och december, så du kan få julstämning, delikatesser till julborden och julklappar under granarna från hundratals olika byar under hela julsäsongen, – säger Marianne Liitelä, organisationskoordinator för Finlands Byar och ansvarig för evenemanget.

 

Öppna julbyar samlar julevenemang som ordnas av byaföreningar eller motsvarande föreningar på en och samma evenemangskarta. På kartan kan du se julevenemang som finns i närheten eller längs vägen. Alla rapporterade händelser finns på www.suomenkylat.fi/avoimetjoulukylat

Öppna julbyar är ett gemensamt evenemang som ordnas av byar i Finland och byalag i länen runt om i Finland. Byarna som ordnar julevenemang har fått logotypen för Öppna julbyar samt olika färdiga illustrationer och reklammallar som stöd för marknadsföringen av evenemanget.

Evenemanget Öppna julbyar, som ordnades för första gången 2022, omfattade 297 julevenemang och hade uppskattningsvis 51 000 besökare. I år förväntas tillväxten och Julbyarna etablerar sig som de finska byarnas årliga evenemang.

 

Tilläggsinformation

Marianne Liitelä, organisationssamordnare och koordinator för evenemanget Öppna julbyar

Tel. 045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi

 

 

Facebookrss