Avoimissa Joulukylissä on mukana kyliä myös Itä-Uudeltamaalta

Toista kertaa järjestettävä valtakunnallinen Avoimet Joulukylät on kerännyt 400 ilmoitettua tapahtumaa. Avoimet Joulukylät -konseptin ideana on saada kylien ja kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä ja samalla houkutella vierailijoita jouluisiin kyliin ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumia ilmoitettiin mukaan kaikista Suomen maakunnista.

Mukana SILMU-kylät alueelta ovat Nikkilä, Gumbostrand-Västerskog, Kulloo, Vessöö, Pellinki ja Pernaja kahdella tapahtumalla.

 

Luvassa on jälleen joulumarkkinoita ja -myyjäisiä, joululaulutilaisuuksia, tonttupolkuja ja kynttiläkulkueita. Joulukylissä tapahtuu läpi marras- ja joulukuun, joten joulutunnelmaa, herkkuja joulupöytiin ja lahjoja kuusten alle voi käydä hakemassa sadoista eri kylistä koko jouluajan, kertoo tapahtumasta vastaava Suomen Kylät ry:n järjestökoordinaattori Marianne Liitelä.

 

Avoimet Joulukylät kokoaa kyläyhdistysten tai vastaavien yhdistysten järjestämät joulutapahtumat yhdelle tapahtumakartalle. Kartalta voi katsoa lähellä sijaitsevat tai matkan varrelle osuvat joulutapahtumat. Kaikki ilmoitetut tapahtumat löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/avoimetjoulukylat

Avoimet Joulukylät on Suomen Kylien ja maakunnallisten kyläyhdistysten yhteinen ja koko Suomessa toteutettava tapahtumakokonaisuus. Joulutapahtumia järjestävät kylät ovat saaneet käyttöönsä Avoimet Joulukylät -logon sekä erilaisia valmiita kuvituskuvia ja mainospohjia oman tapahtumamarkkinointinsa tueksi.

Vuonna 2022 ensimmäistä kertaa toteutetussa Avoimet Joulukylät -tapahtumassa oli mukana 297 joulutapahtumaa ja niissä oli arviolta yhteensä 51 000 kävijää. Tälle vuodelle on siis odotettavissa kasvua ja Avoimet Joulukylät vakiinnuttaa asemansa Suomen Kylien joka vuotisena tapahtumana.

 

Lisätiedot:

Marianne Liitelä, järjestökoordinaattori ja Avoimet Joulukylät -tapahtuman vastaava

Puh. 045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi

 

Facebookrss