Nylands Byarally spelas i år på nätet

Att delta i Byarallyt på distans är ett nytt sätt att resa på landsbygden och njuta av en dag i byarna via en lekfull byafrågesport. Under spelets gång färdas man i byarna i Nyland från soffan där hemma och det utlovas roliga och krävande delsträckor. Starten går lördagen 13.6 klockan 12.00 och det lottas ut fina priser bland alla deltagare. Lagen deltar i tävlingen med den avgiftsfria Action track -spel appen.

I år förverkligas Nylands byarally av Nylands Byar rf och SILMU-byar tillsammans och nu söker vi efter byar som vill vara med och arrangera virtuella delsträckor. I år är det speciellt lätt att delta därför att det bara behövs några få frågor,med fyra svarsalternativ, som berör den egna byn. Vad kunde frågesportens tema vara för din bys del – naturmål, friluftsområden, servicen i byn, områdets historia eller byahusets historik?

Om du blev intressera av att arrangera ett Byarally på distans så kontakta oss och anmäl er med senast 18.5 (anmälningstiden har förlängts). I år kan vi ta med ett tiotal byar i rallyt så det gäller att vara snabb i vändningarna.

Tilläggsuppgifter:

Nylands Byar rf, Anu Nilsson, byaombud, 050 524 9189, kylaasiamies@uudenmaankylat.fi

SILMU-byar, Li-Marie Santala, byarådgivare, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

 

Byarally-konceptet provades år 2019

Byarally-konceptet prövades första gången år 2019 i Kymenlaakson Kylät ry:s, Päijänne-Leader ry:s och Nylands Byar r.f.:s gemensamma projekt. Byarallyt gick av stapeln under Öppna Byar -dagen och man gjorde också en handbok för Byarallyt både på svenska och finska. Med hjälp av handboken kan man i fortsättningen arrangera rallyt också på ett större område, utan att det behöver vara någon större ansvarsorganisation i bakgrunden.

Bekanta dig med senaste års Byarally på www.kylaralli.fi/uusimaa och handboken hittar du här.

Facebookrss