Öppna Byar på nätet & Nylands Byarally 13.6

Vill ni bekanta er med nyländska byar på ett trevligt sätt? Det möjligt nu på lördag 13.6 för online versionen av Byarallyt öppnar på Öppna Byar –dagen. Via byarallyt får man komma med på en virtuell tur i byar och stadsdelar på ett enkelt sätt, hemifrån soffhörnet.

Det är 16 byar med i Nylands Byarally och man kör delsträckorna i byarna med spel appen ActionTrack, som man kan ladda ner i god tid innan rallyt startar. Det lönar sig att uppleva byarallyt tillsammans med t.ex. familjen eller kompisarna. Man kan hitta på ett eget namn för teamet och delta med avspänt humör.

Delsträckorna, som är en frågesport, har byarna själv lagt upp. Man får poäng för rätta svar och priser, som består av  t. ex. presentkort till lokala företag, lottas ut bland alla deltagare. Anvisningar om hur man kan delta och startkoden finns på webbplatsen  https://www.uudenmaankylat.fi/kylaralli/  när starten går på lördagen klockan 12.00.

Genom att delta i Byarallyt kan bekanta sig i med byar också i Satakunta, Päijänne-Tavastland och Lappland. Att resa online är både miljövänligt och enkelt och det lönar sig att ladda upp med en god matsäck och glatt humör inför resan. I Nylands Byarally kan man delta till den 21.6, så man behöver inte köra alla Byarallyn under samma dag. https://kylaralli.fi/

Från SILMU-byars verksamhetsområde deltar följande byar i dagen, antingen med delsträckor i Byarallyt eller genom att publicera digitalt material: Huuvari-Särkijärvi, Kullo, Kimoböle, Hindersby, Harsböle/Labby, Ohkola, Kantele och Pukkila kk/Naarkoski. Dessutom bjuds det under Öppna Byar -dagen på ett mångsidigt elektroniskt material som byar och stadsdelar runtom i landet har producerat, så det lönar sig att kolla utbudet på https://avoimetkylat.fi/

Facebookrss