Föreningsaktiv, de här utbildningarna kan du inte missa!

Silmu rf:s projekt, Yhdessä osaamme / Tillsammans kan vi, avslutas den här hösten och vi erbjuder ett omfattande kurspaket till föreningarna i vårt område. Du kan anmäla   dig till en, några eller till och med alla kvällar. Om du inte själv kan delta, be andra aktiva medlemmar i din förening att anmäla sig och dela med sig av vad de har lärt sig till andra efteråt. På så sätt kan vi dela viktig information och kunskaperna ökar hos alla. Endast en föreläsning är på svenska, men man kan fråga och kommentera på svenska under de finskspråkiga föreläsningarna.

Kursernas innehåll på finska 

Tisdag 25.10. Voimaa viestintään

Tisdag 1.11. Jäsenhankinta ja vapaaehtoisten rekrytointi

Tisdag 8.11. Yhdistystoimijan markkinointitaidot

Torsdag 10.11. Yhdistys ja some

Tisdag 15.11. Saavutettavuusdirektiivi – yhdenvertaisuus yhdistystoiminnassa

 

Torsdag 17.11. På svenska: Föreningens bokföring och beskattning

Redovisningsskyldighet  – Att organisera redovisning –  Skatteskyldighet – Mervärdeskatt

Som kursledare fungerar:

Pontus Westerback
Ekon.mag. från Hanken, jobbar för tillfället som Head of Finance på AutoVex. Största erfarenheten om ekonomiförvaltning har jag fått från de sex åren (2016–22) då jag jobbade som konsult på CFO-avdelningen på Greenstep. Där jobbade jag med tiotals olika företag av olika storlekar från olika branscher och med olika utmaningar.

 

 

Torsdag 24.11. Yhdistyksen kirjanpito

Tisdag 29.11. Yhdistystoiminnan verotus

Torsdag 1.12. Palkanlaskenta & tulorekisteri yhdistystoimijoille

 

25.10.–15.11. föreläsningar är kl. 17.30–19.30 (Maaseudun sivistysliitto) och föreläsningar kl. 17.11.-1.12 kl. 17.30–20.00 (Rastor instituutti). En utbildning är på svenska.

Innehåll, utbildare och andra instruktioner på vår webbplats www.silmu.info och www.itukylat.fi och sociala medier.  Informationen kompletteras under hela hösten. Föreläsningar spelas inte in. Om möjligt kommer vi att publicera utbildningsmaterialet på vår webbplats senare och dela materialet åt deltagarna i kurserna.

Vi hälsar dig varmt välkommen med!

Anmälan med formuläret https://forms.office.com/r/2rmd7ZPV3G

Mer information: SILMU-byar byarådgivaren 0401588038 eller li-marie.santala@silmu.info

 

 

Facebookrss