Sakari Tähkäpää från byn Numminen är vinnare av utmärkelsen Årets byabedrift

Sakari Tähkäpää från Numminen i Mäntsälä utsågs till vinnare av utmärkelsen Årets byabedrift bland flere bra kandidater. Grunderna till valet är att Sakari Tähkäpää har befrämjat en omfattande utveckling av byn till förmån för invånarna och därigenom ytterligare förbättrat byns gemenskap, trygghet och trivsel.

Som frivillig har han årligen varit involverad i olika bygguppgifter, ett bryggprojekt och varit med och förbereda rövarstek. Det sista stora arbetet har varit att uppdatera stranden nedanför byns forsar till modern tid och i synnerhet som byggare av kåtan och lidret i samarbete med föreningen Mustijoki eläväksi.

Med förslagsställarnas ord: ”Byarådet i Numminen föreslår att Sakari Tähkäpää, som bor i Mattila, belönas för sina gärningar för byn Numminen utan att skona sig själv.”

 

Tävlingen var öppen för alla och man kunde föreslå årets byagärning som förening eller privatperson. Genom att utse årets byabedrift, lyfter vi fram den mångsidiga verksamheten i byarna, ökar kännedomen om byaverksamheten samt delar med oss av goda exempel på olika sätt att utveckla och få saker gjorda. Tävlingen arrangeras av Utvecklingsförening SILMU rf:s byasektion. Juryn består av byarådgivaren och sektionens medlemmar.

Tilläggsuppgifter: byarådgivare Li-Marie Santala 0401588038 eller li.marie.santala@silmu.info

 

Facebookrss