Sakari Tähkäpää Nummisten kylältä on Vuoden kyläteko -palkinnon saaja

Vuoden kyläteko -palkinnon saajaksi valikoitui hyvien ehdokkaiden joukosta Sakari Tähkäpää Nummisten kylältä Mäntsälässä. Perustelut valinnalle on että Sakari Tähkäpää on tehnyt paikallista kehittämistä kaikkien asukkaiden hyväksi ja tällä tavalla parantanut kylän yhteisöllisyyttä, turvallisuuttaa ja viihtyisyyttä entisestään.

Talkoomiehenä hän on vuosittain ollut mukana muun muassa eri rakennustehtävissä, laituriprojektissa ja rosvopaistin valmistelutöissä. Viimeisein suuritöinen teko on ollut kylän kosken alapuolella sijaitsevan uimarannan saattaminen nykyaikaa vastaavalle tasolle ja varsinkin sinne rakennetun kodan ja siihen liittyvän puuliiterin rakentajana yhteistyössä Mustijoki eläväksi -yhdistyksen kanssa.

Ehdottajien omin sanoin: ”Nummisten kylätoimikunta esittää Mattilassa asuvaa Sakari Tähkäpäätä palkittavaksi Nummisten kylän puolesta tehdyistä teoista itseään säästämättä.”

 

Kilpailu oli kaikille avoin ja vuoden kyläteon voittajaehdokasta sai ehdottaa kuka tahansa yksityinen henkilö tai yhdistys. Valinnalla nostamme esille kylien monipuolista toimintaa, lisäämme kylätoiminnan tunnettavuutta ja jaamme muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita.

Kilpailun järjestäjä on Kehittämisyhdistys SILMU ry:n kyläjaos. Tuomaristoon kuuluvat kyläneuvoja ja jaoksen jäsenet.

Lisätietoja: kyläneuvoja Li-Marie Santala 0401588038 tai li-marie.santala@silmu.info

Facebookrss