Inbjudan att delta som evenemangsarrangör i Öppna byar-dagen i juni

Öppna Byar -dagen är Finlands största byaevenemang – och vi vill att din by ska vara med!

Vi bjuder in er att delta i den nationella festen, som ordnas för tionde gången lördagen den 8.6. De olika evenemangen lockar cirka 150 000 besökare till landsbygden, vilket gör dagen till det största byaevenemanget i Finland. Öppna byar är en oförglömlig dag full av lokal kultur, gemenskap och upplevelser.

Evenemanget ni arrangerar kan vara ett småskaligt eller megastort evenemang och temat är fritt. På SILMU-byars webbplats hittar du inspiration från tidigare års evenemang under menyn ÖPPNA BYAR https://www.itukylat.fi/sv/

En by som ordnar ett Öppna Byar -evenemang får gratis synlighet både lokalt och nationellt. Till exempel i SILMU-byars olika kanaler och i lokala medier, Finlands Byar rf:s kanaler och i en riksomfattande radioreklam.

Evenemangsarrangörerna får utbildning och stöd för att planera och marknadsföra sitt evenemang under våren. Arrangören av ett Öppna Byar -evenemang får också rätt att använda den officiella logotypen samt färdiga bilder på sociala medier samt annat material, t.ex. ballonger.

Att anmäla sig som evenemangsarrangör är enkelt och avgiftsfritt för byaföreningar och liknande aktörer på landsbygden. Anmälningsformuläret finns på www.avoimetkylat.fi Marknadsföringsmaterialet och bilder finns på samma sida.

Du är varmt välkommen att delta i den nationella byafesten som arrangör eller besökare! #öppnabyar #stoltöverbyn

 

Koordinering av evenemanget:

Marianne Liitelä, organisationskoordinator, Finlands Byar rf

045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi

 

Nationell kommunikation:

Anssi Ketonen, Kommunikationschef, Finlands Byar rf

045 249 1162, anssi.ketonen@suomenkylat.fi

 

Östliga Nyland:

Li-Marie Santala, byarådgivare, SILMU-byar

040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

 

Facebookrss