Välkommen till Öppna Byar!

Under Öppna Byar -dagen 9.6 2018 har ca 500 byar runt om i Finland öppet hus och bjuder in alla att bekanta sig med verksamheten, invånarna och servicen i byarna. Senaste år var evenemanget vårt lands största endagsevenemang med över 100 000 deltagare!

Vi firar den nationella byadagen också i östliga Nyland och på SILMU-byars verksamhetsområde arrangeras det över tjugo olika evenemang. Det bjuds bl.a. på program för barn, lopptorg och produktförsäljning. Man kan spela strandvolley och andra utespel och njuta av samvaron, titta på smidesförevisning och utställningar samt bekanta sig med byaföreningarnas verksamhet. Man har möjlighet att delta i konst-workshops, gå på naturstig och dricka pannkaffe. Byakyrkan har öppet hus och man kan delta i dans- eller cykeljippo. Utöver det här ordnas det dessutom torg och musikprogram. Det finns också mat och dryck att njuta av i byarna.

Kom med – Det händer i byarna!

Öppna Byar östliga Nyland 9.6 2018 evenemang, klockslag och adresser>>>

Öppna Byar östliga Nyland 9.6.2018 karta>>>

Nationell Öppna Byar 2018 karta>>>

 

Även bybutikerna har öppet hus 9.6.2018

I år förenar Öppna Byar sina krafter med Finlands Dagligvaruhandel rf:s evenemang Bybutikens dag. I evenemanget deltar ungefär 1 000 små butiker, av vilka var och en ordnar tillställningar för sina kunder, samt erbjuder för sin del program i byarna under Öppna Byar –dagen.

Facebookrss