Hurdana kultur- och fritidstjänster längtar du efter?

Bor du i en by i Östra Nyland? Hurdana kultur- och fritidstjänster längtar du efter?

Hur kan vi utveckla kultur- och fritidstjänster i byarna? Och på vilket sätt kan vi främja tillgången på konst och kultur i byarna? Med hjälp av Kultur i byn-enkäten utreds invånarnas förnöjsamhet med och önskemål om kultur- och fritidstjänster i byarna i Östra Nyland.

Enkäten kan besvaras fram till 30.6.2021 på webbadressen: Enkäten Kultur i byn (https://forms.office.com/r/fhDrsjTxjL). Enkäten kan också besvaras på pappersblanketter som fås i bibliotek och bokbussar i Östra Nyland. Resultaten av enkäten publiceras på hösten.

Enkäten omfattar alla kommuner samt byar och glesbygd i Östra Nyland. Under hösten 2021 riktas en motsvarande enkät till invånarna i förorter. Resultaten utnyttjas i planering och förverkligande av kulturtjänster i byar.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar en stund och svarar på dessa frågor och att vi får svar av invånare i olika åldrar i byarna. Även personer som bor i byarna tillfälligt, som sommarboende och distansarbetare kan svara på enkäten. I synnerhet ger fritt formulerade svar värdefull information. Man får gärna även vid behov hjälpa någon annan som till exempel ett barn att svara på enkäten, säger koordinatorn för projektet Kultur i byn Sari Hilska.

Delta i utlottning av presentkort

Bland alla som svarar utlottas 3 presentkort värda 50 euro. Vinnaren kan själv välja ett Lippu.fi-presentkort, Jätskiauto-presentkort eller ett presentkort till artotek eller till museibutik i Östra Nyland. Utlottningen sker 2.7.2021. Om man vill delta i utlottningen anges kontaktuppgifter, annars kan man svara på enkäten anonymt.

Enkäten görs av Kultur i byn-projektet i Nyland. Till projektets styrgrupp hör representanter från alla kommuner i Östra Nyland och därtill några regionala kulturaktörer. Från och med slutet av året framskrider det tvååriga projektet till Västra och Mellersta Nyland. Projektets mål är att utveckla kulturverksamheten i byarna och förorterna i Östra Nyland, skapa ett nytt slags samarbete mellan kulturaktörer och att erbjuda sysselsättningsmöjligheter för konstnärer som bor i regionen.

Ditt svar är viktigt – tack för din tid!

Bekanta dig med Kultur i byn-utvecklingsuppdraget på webbsidorna: www.borga.fi/kultur-i-byn

 

Ytterligare information ger utvecklingskoordinatorerna:

Sari Hilska, tfn 040 482 2004, sari.hilska@porvoo.fi

Sini Kallio, tfn 040 676 3005, sini.kallio@porvoo.fi

 

Facebookrss