Byarna firar Finlands hundra år tillsammans

Vi bjuder med alla byar också i östliga Nyland att jubilera Finlands självständighet lördagen 10.6 2017. Öppna Byar är en del av hundraårsjubileets program 2017 och temat Tillsammans passar utmärkt även för byaverksamheten.

Finland 100 jubileumsåret till ära är festligheterna i byarna ännu synligare. Under Öppna Byar -dagen ordnas det evenemang i både mindre och större byar och på programmet står trevlig samvaro och alla har en möjlighet att bekanta sig med verksamheten och livet på landsbygden. Programmet under dagen kan vara t.ex. byaföreningens lopptorg, caféer, guidade naturstigar och museirundor, fågelskådning, musik, sport, teater… Varje by har sin egen grej och evenemangen är öppna för alla. Dagen arrangeras sommaren 2017 nationellt redan för tredje gången. Runt om i Finland önskar byarna alla välkomna under en och samma dag och vi önskar att ännu fler byar än tidigare deltar med ett mångsidigt program nu under jubileumsåret.

SILMU-byar koordinerar och förverkligar marknadsföringen (en nationell reklamkampanj, mediainformation, webbsidor samt marknadsföringen i sociala medier och skyltning) tillsamman med Byaverksamheten i Finland rf. Byarna i SILMU-byars verksamhetsområde (Askola, Borgnäs, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mäntsälä, Mörskom, Pukkila och Sibbo) får också Finland 100 marknadsföringsmaterial samt hjälp med kommunikation. Öppna Byar östliga Nyland är också en del av Nylands förbunds Finland 100 i Nyland program.

Anmälan om att din by deltar vill vi ha senast 17.3. Det är viktigt att kontakta oss i tid för att alla evenemang skall hinna med i koordineringen och marknadsföringen. Mera information fås från SILMU-byar 040 1588 038. Anmälningsblankett finns på vår webbsida. Information om tidigare Öppna Byar på itukylat.fi och avoimetkylat.fi

Det händer i byarna – Kom med!

Facebookrss