Paras kylä palkitaan taas

Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät hakevat jälleen aktiivista ja suunnitelmallista kylää palkittavaksi . Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla haluamme nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kyliä voi itse kehittää ja tehdä asioita.

Voittajakylä esitellään Uudenmaan Kylien digilehdessä ja palkitaan kunniakirjalla. Voitto tuo mahtavan maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen kilpailuun.

Haku Uudenmaan Vuoden Kyläksi 2022 on auki 8.10.–10.11.2021. Täytä sähköinen hakulomake, joka löytyy osoitteista www.uudenmaankylat.fi tai www.silmukylat.fi sekä lähetä mahdolliset liitteet sähköpostitse kyläasiamiehelle/kyläneuvojalle 10.11. mennessä. Kilpailu on avoin kaikille Uudenmaan kylille ja ehdotuksen voi tehdä kylällä toimiva yhdistys tai yhteisö.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä, SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä sekä Uudenmaan liiton edustaja.

Kisan ehdokaskylät julkaistaan 15.11. ja voittajakylä nimitetään sekä palkitaan joulukuussa.

Uudenmaan Vuoden Kylä 2022 hakulomake

Lisätietoja:

Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies Anu Nilsson, 050 524 9189 tai kylaasiamies@uudenmaankylat.fi
SILMU-kylät kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 158 8038 tai li-marie.santala@silmu.info

 

Facebookrss