Lokakuun kylä – Valko (Loviisa)

VALKON KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTAA

Valkossa on avattu kyläläisille uusi ”olohuone” kun Valkon kyläyhdistys sai käyttöönsä entiset Valkon sivukirjaston tilat aineistoineen. Aineistoa on noin 10 000 kirjan verran ja ne ovat kävijöiden lainattavissa aivan kuten normaalista kirjastosta. Lisäksi tilassa on ilmainen netin käyttömahdollisuus sekä kirjastoon tulee Loviisan kaupungin tilaamana noin 15 sanoma- ja aikakauslehteä.

Tilaa voidaan myös vuokrata erilaisiin kokouksiin ja käytössä on mm. videotykki. Kirjaston aukioloajat ovat alkuun tiistaisin klo 9-12 sekä 15-19 ja Perjantaisin klo 14-20. Toiminta pyörii alkuun vapaaehtoisvoimin joten aukioloa laajennetaan sen mukaan paljonko tekijöitä saadaan mukaan. Kyläyhdistyksen on kuitenkin tarkoitus palkata ”kylätalkkari” syksyn aikana jonka pääasiallinen tehtävä on hoitaa tilaa. Palkkaus tapahtuu Kyläapu-hankkeen kautta joten palkattavan henkilön tulee olla joko pitkäaikainen työnhakija tai nuori työnhakija. Hankkeeseen saadaan ELY-keskuksen palkkatukea.

Kirjastoprojektin kanssa tehtiin erittäin onnistunutta yhteistyötä Loviisan kaupungin eri osastojen kanssa ja asiat ovat sujuneet hyvässä yhteishengessä ja kyläyhdistys on erittäin tyytyväinen kaupungin toimiin asiassa. Molempien osapuolten ajatuksena on että tästä projektista voisi olla kannustetta tulevaisuudessa muille yhdistyksille ja yhteisöille tarjota vaikutusalueellaan palveluita joita kaupunki ei välttämättä enää pysty tuottamaan tai alueen asukkaat muuten haluavat palveluita alueelleen.

Kirjasto-projektin jälkeen Valkon kyläyhdistyksen toiminta jatkuu aktiivisena ja sen pääasiallinen pyrkimys on tehdä Valkosta entistä parempi, viihtyisämpi ja halutumpi asuinpaikka sekä tukea kylässä olevia toimintoja ja palveluita mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja kyläyhdistyksen toiminnasta antaa

Teemu Peräkylä (puheenjohtaja)
teemu.perakyla@gmail.com
040-584 2574

Valkon Monitoimitalo

Valkon Monitoimitalo

Valkon kyläyhdistyksen kotisivut

Facebook-sivut