Avoimet Kylät 11.6.2022

Avoimet kylät -päivä on tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 11.6. valtakunnallisesti jo kahdeksannen kerran. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta esitellä kylien monipuolista toimintaa ja juhlistaa yhteisöllisyyttä ja kesän alkua.

Avoimet kylät -päivä yltää valtakunnallisesti 100 000 kävijämäärällään kesän suurimpien yksipäiväisten yleisötapahtumien joukkoon ja yksittäisten kylätapahtumien osallistujamäärät vaihtelivat kymmenestä yli tuhanteen kävijään. Yleisimmin järjestettyjä tapahtumia olivat kirpputorit, talkoot, kesäkahvilat ja erilaiset kotiseutua tai kulttuuria esittelevät tapahtumat. Monissa kylissä Avoimet kylät -päivä toimii kesäkauden avauksena, jona kesätori tai kesäkahvila avaa ensimmäistä kertaa ovensa.

Kylät osallistuvat usein Avoimet Kylät -päivään kyläyhdistyksensä vetovastuulla. Tapahtuman voi kuitenkin järjestää kaikki kylän asukkaat, yhdistykset ja yritykset yhdessä.

 

Koulutuksia ja infoa

Suomen Kylät järjestää tapahtumaan osallistuville tai osallistumista suunnitteleville infoja ja koulutuksia

2.3. klo 18.00 Tapahtuman markkinointi- ja viestintäkoulutus

6.4. klo 18.00 Avoimet Kylät –infotilaisuus

2.5. Canva-koulutus

Lisätietoja Suomen Kylien Facebook -sivuilta https://www.facebook.com/Suomenkylat/events ja verkkosivulta  https://avoimetkylat.fi/

Avoimet kylät -päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja paikalliset toimijat.

Suomen Kyliltä yhteyshenkilöinä toimivat:

järjestökoordinaattori Marianne Liitelä, 045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi

viestintäpäällikkö Anssi Ketonen, 045 249 1162, anssi.ketonen@suomenkylat.fi

Itäisen Uudenmaan alueesta vastaa SILMU-kylät ja kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 1588 038, li-marie.santala@silmu.info.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumajärjestäjäksi SILMU-kylät toiminta-alueella (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo) 23.5. mennessä tällä lomakkeella: https://bit.ly/3LnVqHE