Uudenmaan Vuoden Kylä 2022 tittelistä kisaavat kahdeksan ehdokasta

Kahdeksan aktiivista kylää tavoittelee Uudenmaan Vuoden Kylä 2022 -titteliä: Bromarv Raaseporista, Itäinen Jokipuisto Sipoosta, Kimonkylä Lapinjärveltä, Pohjan kirkonkylä Raaseporista, Routio Lohjalta, Valkjärvi Nurmijärveltä, Valko Loviisasta ja Vihtijärvi Vihdistä.

Voittajakylä julkistetaan joulukuussa ja valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n SILMU-kylät ja Uudenmaan liiton edustajia.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita. Voitto tuo maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Tutustu kyliin alla olevien kyläkorttien avulla.

Bromarv

Itäinen Jokipuisto

Kimonkylä

Pohjan kirkonkylä

Routio

Valkjärvi

Valko

Vihtijärvi

Uudenmaan Vuoden Kylä 2021 on Kulloo Porvoossa. https://www.itukylat.fi/blog/kulloo-on-uudenmaan-vuoden-kyla-2021/

 

 

 

 

Facebookrss