SILMU-kylät toiminta vuonna 2022

Kehittämisyhdistys Silmu ry:n sääntöjen mukainen syyskokous pidettiin 7.12. Kokous valitsi erovuoroisten tilalle uudet hallitusjäsenet ja vahvisti vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja kustannusarvion. Uuden hallituksen kokoonpano on luettavissa www.silmu.info. Kyläjaoksen jäsenet ensi vuodelle vahvistetaan hallituksen kokouksessa tammikuussa.

”Tyytyväisenä voin todeta, että SILMU-kylät toiminta jatkuu vahvana myös ensi vuonna”, toteaa kyläneuvoja Li-Marie Santala. ”Peruspalveluiden, eli neuvonnan ja kylien aktivoinnin lisäksi ylläpidämme kyläsivustoa itukylat.fi sekä kylätalojen markkinointisivustoa kylatilat.fi. Järjestämme myös koulutuksia sekä kyläiltoja toivomusten mukaan. Suurin tapahtuma vuonna 2022 on valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä 11.6. SILMU-kylät palkitsee myös perinteisesti vuoden kyläteon ja valitsee Uudenmaan vuoden kylän yhteistyössä Uudenmaan Kylät ry:n kanssa.”

SILMU-kylät toteuttaa myös omaa toimintasuunnitelmaa ja uutta kyläohjelmaa jonka tavoite on kehittää alueen kylätoimintaa monipuolisesti ja vahvistaa eri verkostojen yhteistyötä entisestään. SILMU-kylät Kyläohjelma 2021–2024 painopisteet ovat: 1) älykkäät kylät ja älykäs sopeutuminen, 2) maaseudun, erityisesti saariston, palveluiden ja asumisen kehittämien ja 3) kumppanuuden ja verkostojen kehittäminen. Kyläohjelman läpileikkaava teema on kestävä kehitys (taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen). Kyläohjelma 2021-2024

Lue lisää palveluista ja kehittämishankkeista SILMU-kylät toimintasuunnitelma 2022

Facebookrss