SILMU-kylät palkitsi kylätoimijoita kevätkokouksen yhteydessä

Muusikko Henna Nieminen sai Vuoden kyläteko -palkinnon

SILMU-kylät halusi myös tänä vuonna palkita alueeltaan henkilöä tai yhdistystä, joka tänä poikkeuksellisena aikana on tehnyt jonkin merkittävän asian. Kriteerinä oli, että teko on ollut erityisen rakentavaa yhteisöllisyyden parantamista jossain toiminta-alueemme kylässä.

Voittajaksi valikoitui yksimielisesti muusikko Henna Nieminen Lapinjärveltä. Muusikon kiireiden vähennyttyä korona pandemian myötä, Nieminen halusi käyttää vapautuneen ajan ilahduttaakseen mahdollisimman monia. Erityisesti hänen sydämelle nousi koronan eristämäksi joutuneet vanhukset, josta inspiroituneena konsepti laajeni koko Lapinjärven yhteiseksi. Nieminen on käynyt laulamassa ja soittamassa Lapinjärveläisille ikkunoiden takana, sekä keväällä- että joulun alla. Tämä on ilahduttanut monia ja samalla moni heidän läheinen on kokenut iloa, kun on saanut Hennan kautta välittää jonkin tärkeän musiikkikappaleen rakkailleen. Keväällä, alakoulujen etäkoulun aikana Henna ohjasi Lapinjärven suomenkieliset alakoulut etäkuoroon. Vaikka lapset olivat yksin kotona, he kokivat olevansa osa yhteisöä.

Ehdottajan sanoin: ”Henna ei ole säästellyt voimiaan ja luovuuttaan etsiessään ratkaisuja tuoda iloa ihan jokaiseen Lapinjärven kylään. Erityisesti mainittakoon Hennan panos hänen kotikylänsä Kimonkylän yhteisössä. Hän on pitänyt lasten tapahtumapäiviä, ohjannut muskarituokioita, pitänyt yhteislauluiltoja, esiintynyt yksin ja yhdessä muiden kanssa… Ja monia muita asioita, joita en varmasti osaa edes mainita.  Henna on tehnyt monipuolista vapaaehtoistyötä palkkatyönsä lisäksi pitkäjänteisesti vuosien ajan nuoresta iästään huolimatta.”

 

Muusikko Henna Nieminen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopeinen ansiomerkki

Kehittämisyhdistys SILMU ja SILMU-kylät yhdessä ovat myöntäneet hopeisen ansiomerkin Loviisalaiselle Tora Öhrströmille ansiokkaasta toiminnasta kylätoiminnan ja toimintaryhmän luottamustehtävissä. Hän on aina rohkeasti lähtenyt mukaan kehittämään toimintaa alueella. Oman yhdistyksen, Pitkäpään kyläyhdistys, lisäksi hän on luotsannut maakunnallista yhdistystä Itä-Uudenmaan Kylät ry:tä ja toiminnan siirtyessä Kehittämisyhdistys SILMU ry:lle hän jatkoi kyläjaoksen puheenjohtajana vuoteen 2021 saakka. Tora Öhrström toimi myös Kehittämisyhdistys SILMU ry:n hallituksen jäsenenä monta vuotta.

 

Kunniamaininnat

Kyläjaos päätti myös, että tänä vuonna jaetaan kunniamaininta niille kylien hiljaa puurtaville henkilöille, jotka pyyteettömästi ja pitkäjänteisiesti tekevät työtä yhteisönsä eteen. Hyvistä ehdokkaista valikoitui kolme miestä, jotka ovat pitäneet ns. ladut ja jalkapallokentät auki kylällä niin että asukkaat pääsevät nauttimaan luonnosta ja liikunnasta vaivattomasti melkein heti kotiovelta. Kunniakirja annettiin seuraaville henkilöille: Henrik Lund (Lapinjärven Urheilijat, Lapinjärvi), Reidar Silfvast (Heikinkylä, Lapinjärvi) ja Håkan Enberg (Kreivilä, Myrskylä).

 

Valinnoilla nostamme esille kylien monipuolista toimintaa ja lisäämme kylätoiminnan tunnettavuutta sekä jaamme muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita.

Vuoden kyläteko -kilpailun järjesti SILMU ry:n kyläjaos ja tuomaristoon kuuluivat kyläneuvoja sekä kyläjaoksen jäsenet. Kilpailu oli kaikille avoin ja vuoden kyläteon voittajaehdokasta sai ehdottaa kuka tahansa yksityinen henkilö tai yhdistys. Kaikki palkitut julkaistiin Kehittämisyhdistys SILMU ry:n kevätkokouksen yhteydessä 25.5.2021.

 

Lisätietoja ja linkit

Keväiset metsät, Lapinjärven suomenkieliset etäkoulut https://www.youtube.com/watch?v=IVQ6VmKvrz0

”Adalmiinan helmi”-satunäytelmän tunnuslaulu. Säv, sov. ja äänitys Henna Nieminen. https://www.youtube.com/watch?v=qgpPS6-wCk4

Henna Niemisen verkkosivut http://www.hennanieminen.fi/

Mestaripiirros cover loopaten  https://www.youtube.com/watch?v=FgiT4r5XQOY

Edit 27.5. Lisäys: Lapinjärven suomenkieliset koulut ja Lempostenkoulun 1-2 & vaativan erityistuen ryhmä yhdessä esittää Egotripin ”Älä koskaan ikinä”- kappaleen uusilla sanoituksilla.  https://www.youtube.com/watch?v=ZIyi73Hms4w

Li-Marie Santala, kyläneuvoja, SILMU-kylät 0401588038 tai li-marie.santala@silmu.info

Facebookrss