ME MIEHET -TOIMINTA

Suomen Kylät ry toteuttaa Me Miehet -hanketta, joka on osa Suomen 100-vuotisjuhlarahaston rahoittamaa Toimintakyky kuntoon -avustusohjelmaa. Hankkeen kohderyhmänä ovat 30-63 -vuotiaat maaseudulla asuvat miehet.

Hankkeessa kehitetään vuosien 2018-2020 aikana vertaistukeen perustuvaa toimintamallia, jonka tavoitteena on maaseudun miesten toimintakyvyn kohentaminen. Toimintaan osallistuvat miehet ovat ns. välitilassa eläviä, jotka ovat vaihtelevasti joko työllisiä, työttömiä tai työvoimapoliittisten toimenpiteiden kohteena.

Toiminnan lähtökohtana on hyödyntää erilaisia harrastustoiminnan muotoja, joiden siivellä päästään vaikuttamaan myös miesten toiminta- ja työkyvyn kohentamiseen. Ryhmän koko on 5-8 henkilöä, ja kokoontumisia on 10 kertaa kolmen kuukauden aikana. Pilottimaakunnat ovat Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Hankkeessa on käytössä Kykyviisari-menetelmä, jolla kartoitetaan miesten toiminta- ja työkykyä.  Kykyviisaria käytetään ryhmässä kaksi kertaa, alussa ja lopussa, jolloin saadaan tietoja toiminta- ja työkyvyn muutoksista.

Hankkeelle etsitään nyt ohjaajia ja ryhmiin osallistujia myös itäiseltä Uudeltamaalta.

Hankkeen kautta saa koulutuksen ryhmänohjaamiseen ja miesten kanssa työskentelyyn, sekä tukea markkinointiin ja käytännön toteutukseen. Tässä kehitetään myös uutta toimintamuotoa kyläyhdistyksille jonka kautta kyläyhdistysten toimintaan voidaan saada uusia aktiivijäseniä.

Yhteystiedot:

Kimmo Sainio, projektipäällikkö, 045 106 5915, kimmo.sainio@kylatoiminta.fi

Pekka Anttila, projektityöntekijä, 045 107 5521, pekka.anttila@kylatoiminta.fi

Me Miehet -hanke>>>

Suomen Kylät ry>>>

 

 

Facebookrss