Pohjan kirkonkylä on Uudenmaan vuoden kylä 2024

Uudenmaan Vuoden Kylä 2024 -kilpailussa voittajaksi valikoitui Pohjan kirkonkylä Raaseporista Länsi-Uudeltamaalta.

Valintaraadin perusteluissa painottui kylällä toteutettu kaiken kaikkiaan mittava ja merkityksellinen toiminta. Kylällä panostetaan nuorisoon, ja siellä vallitsee positiivisen kaksikielisyyden ilmapiiri. Kylä tekee tiivistä yhteistyötä Raaseporin kaupungin, muiden kylien sekä kylän yhdistysten, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Pohjan kirkonkylän kyläyhdistyksen aloitteesta Raaseporiin perustettiin kyläfoorumi. Raatilaisilta satoi kiitosta myös kylän aktiiviselle ja monipuoliselle viestinnälle.

”Pohjan kirkonkylän asukkaat, yhdistykset ja yritykset ovat yhdessä tarmolla ja tahdolla rakentaneet kylän sellaiseksi kuin se on tänään: elävän ja eteenpäin katsovan. Sillä on meille valtaisan suuri merkitys, että tällaisen tunnustuksen myöstä osoitetaan, että olemme tehneet hyvää ja esimerkillistä työtä, ei vain oman kylän eteen vaan myös koko Raaseporin”, intoilee kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marianne Liitelä ylpeänä.

Vuoden 2009 kuntaliitoksen myötä Pohjan kirkonkylä menetti asemansa kuntakeskuksena. Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys on esimerkillisellä tavalla ottanut vetovastuun kylän kehittämisestä ja kyläläisten hyvinvoinnista, ja sinnikkään työn tuloksena noin 1700 asukkaan Pohjan kirkonkylälle on saatu rakennettua vahva kyläidentiteetti.

 

Uudenmaan vuoden kylä -kilpailun valintaraatiin kuului edustajia Uudenmaan liitosta, Uudenmaan Kylät ry:stä ja SILMU-kylistä. Uudenmaan Vuoden Kylä -kilpailun järjestäjinä toimivat Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät.

 

Lisätietoja:

Pohjan kirkonkylä: Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys ry, Marianne Liitelä, 040 580 8755, marianne.l@hotmail.fi, https://www.pohjapojo.fi/

Uudenmaan Kylät ry: toiminnanjohtaja Anu Nilsson, 050 524 9189, anu.nilsson@uudenmaankylat.fi www.uudenmaankylat.fi

SILMU-kylät: kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info http://www.itukylat.fi

Pohjan kirkonkylässä järjestetään vuosittain koko kylän yhteisenä tapahtumana muun muassa Pohjan Päivä, josta kuva vuodelta 2022. Kuvaaja: Janis Kirpitis.

Facebookrss