Kylien turvallinen ja toimiva arki

Tiedätkö miten toimia pitkällisen sähkökatkon sattuessa? Kenelle soitat, kun tarvitset apua esim. myrskytuhojen raivaamisessa? Miten voisit itse vaikuttaa oman kodin ja kylän turvallisuuteen?

Kylien turvallinen ja toimiva arki -hankkeen tavoitteena on lisätä toiminta-alueen kylien asukkaiden turvallisuuden tunnetta ja hyvinvointia monipuolisesti. Hanke toimii yhdeksän kunnan alueella (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo) ja toteutetaan yhteistyössä kylien, kuntien sekä turvallisuuden kanssa toimivien viranomaisten ja organisaatioiden kanssa (mm. VPK, poliisi ja SPEK).

Hankkeessa tehdään kyläturvallisuuskyselyitä ja laaditan kylien turvallisuussuunnitelmia yhdessä asukkaiden kanssa sekä järjestetään arjen turvallisuuteen liittyviä tapahtuma- ja koulutuspäiviä, esimerkiksi Meidän turvallinen kylä -koulutuksia jossa voi mm. harjoitella alkusammutusta sekä oppia varautumisesta ja tietoturvasta. Yhdessä tehdyt suunnitelmat ja tapahtumat tuovat yhteishenkeä ja niillä vaikutetaan myös positiivisesti kylien asukkaiden viihtyvyyteen, terveyteen ja turvallisuuteen.

SILMU-kylät toiminta-alueen kylät ovat lähteneet mukaan hankkeeseen ja tällä hetkellä turvallisuussuunnitelmia suunnitellaan ja toteutetaan noin kymmenessä kylässä, sen lisäksi kourallisessa kyliä harkitaan vakaasti tulla mukaan hankkeeseen. Porvoon Vessöön oma turvallisuussuunnitelma on jo valmis ja muutamaan kylään on syksyn aikana suunnitteilla kyläturvallisuustapahtumia.

Hankkeeseen haluamme siis mukaan lisää kyliä tai kyläkokonaisuuksia sekä ihmisiä, joita kiinnosta oman lähiympäristön ja kanssaihmisten arjen turvallisuus, joten ole yhteydessä SILMU-kylät toimistoon, Li-Marie Santala 040 158 8038 tai li-marie.santala(at)silmu.info

Kylän oman turvallisuussuunnitelman laatimisesta voi lukea lisää >>>

Facebookrss