Tutustu vuoden uusmaalainen kylä 2021 ehdokkaisiin

Uudenmaan Vuoden Kylä 2021 -kilpailuun osallistuu kuusi aktiivista kylää: Antskog Raaseporista, Borgby-Hertsby Sipoosta, Kulloo Porvoosta, Ohkola Mäntsälästä, Tolkkinen Porvoosta ja Valkjärvi Nurmijärveltä.  Voittajakylä julkistetaan ja palkitaan marraskuussa.

Uudenmaan Kylät ry:n ja SILMU-kylien yhteistyössä toteuttamalla Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita. Kilpailu on ollut avoin kaikille alueen kylille. Voitto tuo mahtavan maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä –kilpailuun 2021.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä sekä SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä.

Lisätietoja:

Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies Anu Nilsson, 050 5249 189 tai kylaasiamies@uudenmaankylat.fi

www.uudenmaankylät.fi ja https://www.facebook.com/uudenmaankylat

 

SILMU-kylät kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 158 8038 tai li-marie.santala@silmu.info

www.itukylat.fi ja https://www.facebook.com/silmukylat

Facebookrss