Sadat kylät somettavat lauantaina 12.6.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Kartalla kerrotaan mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, digitarinoita, kuvagallerioita ja reitistöjä. Kylät ovat saaneet vapauden suunnitella ja tuottaa kaiken sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä ja asuinalueita mahdollisille maallemuuttajille.

SILMU-kylät alueelta on mukana seuraavat kylät: Heikinkylä, Huuvari-Särkijärvi, Kantele, Kimonkylä, Köpbacka, Kimonkylä ja Ohkola. Kunnista on mukana Myrskylä maallemuutto -teemalla. Avoimet Kylät -päivänä starttaa myös Uudenmaan Kyläralli, joka ajetaan verkossa.

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä.

 

Avoimet Kylät -kartta Kyläkartta Avoimet Kylät 2020 HUOM! Vuoden 2021 kartta julkaistaan 12.6 klo 06.00! – Avoimet Kylät verkossa – 12.6.2021 (avoimetkylat.fi)

Kyläralli Kyläralli – Uudenmaan Kylät ry (uudenmaankylat.fi)

Facebookrss