Suomi 100 Avoimet Kylät itäinen Uusimaa 10.6.2017

10.6.2017 esitellään tämän päivän uusmaalaista maaseutua, kylätoimintaa ja juhlistetaan 100-vuotista Suomea osallistumalla valtakunnalliseen Avoimet kylät -päivään.

Kylissä on avointen ovien päivä, jolloin kaupunkien asukkailla, kyläläisillä, loma-asukkailla ja matkailijoilla on tilaisuus tutustua uusmaalaisten kylien elämään, asukkaisiin, yhteisöihin, elinkeinoihin ja paikalliskulttuuriin mitä moninaisimmin tavoin. Päivän aikana esitellään kylien nykypäivää, aktiivista toimintaa ja maaseudun elämää historiaa unohtamatta. Avoimet kylät -päivä on myös mahdollisuus kaikille maallemuutosta tai vapaa-ajanasumisesta maalla haaveileville käydä tutustumassa kylien tonttitarjontaan ja palveluihin.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Kylillä järjestetään mm. konsertteja, näyttelyitä, kyläpäiviä ja toritapahtumia, liikunnallista ohjelmaa sekä tutustumiskierroksia.

Päivän organisoivat valtakunnallisesti maakunnalliset kyläyhdistykset yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Yhteyshenkilö SILMU-kylät alueella (Askola, Lapinjärvi, Loviisa Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo) on kyläasiamies Li-Marie Santala, 040 1588 038 tai li-marie.santala(at)silmu.info

Kylissä tapahtuu – Tule mukaan!

Uudenmaan_liitto_pystylogo_rgb  SILMU-kylät logo fb  suomen-kylatoiminta-logo

Facebookrss