SILMU-kylät toiminta vuonna 2017

SILMU-kylät on Kehittämisyhdistys SILMU ry:n kyläjaos jonka tarkoituksena on edistää oman toiminta-alueen kylien kehitystä kylä- ja muiden paikallisten yhdistysten omatoimisuuden ja elinkelpoisuuden kehittämisen kautta. Jaos toimii yhteistyössä muiden maaseudun kehittäjien sekä järjestöjen kanssa kylien elämään vaikuttavien tavoitteiden toteuttamiseksi. Jaoksen toimialue on 9 kunnan alue itäisellä Uudellamaalla; Porvoo, Sipoo, Pornainen, Askola, Pukkila, Mäntsälä, Myrskylä, Lapinjärvi ja Loviisa.

Vuonna 2017 tavoitteena on edelleen lisätä kyläsuunnitelmien määrää alueella sekä kannustaa kyliä päivittämään jo olemassa olevia suunnitelmia. Kyläsuunnitelman avulla luodaan tulevaisuutta, koordinoidaan ja toteutetaan asioita.

Tavoitteena on myös kouluttaa ja ohjeistaa kyliä löytämään juuri heille sopivat välineet ja keinot tiedottaa toiminnastaan, hankkia uusia jäseniä ja aktivoimaan ihmisiä omalla toiminta-alueellaan. Esim. toimivilla verkkosivuilla ja osallistumalla sosiaaliseen mediaan voi tehokkaasti tiedottaa toiminnastaan, vaihtaa hyviä käytäntöjä sekä eri kielialueiden että myös maakunnallisten rajojen yli.

Kylien turvallinen ja toimiva arki -hanke

Hankkeessa kylät laativat turvallisuussuunnitelmia, joita liitetään kyläsuunnitelmiin, ja tällä tavoin tuodaan tietoa turvallisuutta edistävistä toimintamalleista kyliin. Yhdessä tehdyt suunnitelmat tuovat toimeliaisuutta, yhteishenkeä ja levollisuutta asukkaiden elämään. Myös hyvinvointi lisääntyy yhdessä tekemällä ja vastuun jakamisella. Kylien olosuhteiden kartoittaminen ennaltaehkäisee mahdollisesti onnettomuuksia ja voidaan ennakoida ja reagoida muuttuviin tilanteisiin nopeasti.

Suomi 100 Avoimet Kylät itäinen Uusimaa 10.6.2017

SILMU-kylät järjestää yhteistyössä SYTY ry:n (Suomen kylätoiminta ry) ja muiden maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa valtakunnallisen Suomi 100 Avoimet Kylät -päivän 10.6. Kylät suunnittelevat ja toteuttavat päivän ohjelman itsenäisesti ja SILMU-kylät markkinoi tapahtumia sekä auttaa kyliä tiedottamisessa alueellisesti. Kylät saavat mm. oikeuden käyttää virallista Suomi 100 logoa.

Kylissä tapahtuu – Tule mukaan!

SILMU-kylät toimintasuunnitelma vuodelle 2017 on luettavissa kokonaisuudessaan tästä >>> Toimintasuunnitelma 2017 SILMU-kylät

Facebookrss